Co zrobić z mikroliśćmi po zakupie?

Wyjmij z opakowania i połóż na podstawce lub na talerzyku na blacie albo w lodówce. Mikroliście zachowują świeżość około 7 dni.
Podlewaj od dołu co 2-3 dni. Gdy zauważysz, że doniczka robi się coraz jaśniejsza, oznacza to, że mikroliście potrzebują wody.
Ścinaj nożyczkami lub nożykiem przy samej ziemi - łodyżki też są jadalne.
Krok ostatni - dodaj do ulubionego dania!:)

Biały nalot

który znajduje się przy korzeniach - nie przejmuj się nim, to naturalna część rośliny!

Bez pestycydów

- nasze rośliny produkujemy bez użycia pestycydów. Posiadamy certyfikat rolnictwa ekologicznego.

BIO

- doniczka jest w pełni biodegradowalna - po ścięciu mikroliści śmiało wyrzuć ją do śmieci BIO. To samo zrób z opakowaniem - folia rozłoży się przy kompoście!

Propozycje podania

Życzymy zajelistnie smacznego!