Burrata z pomidorami i mikroliśćmi

Pyszna, prosta i szybka do wykonania – idealna. Na śniadanie, obiad i kolację – nie podpowiadamy, Ty wybierasz:)


Składniki:
– 2 czerwone pomidory
– 2 żółte pomidory
– kilka pomidorków koktajlowych
– burrata
– 2 garści Twoich ulubionych mikroliśći (polecamy te o ostrzejszym smaku np. rukolę lub gorczycę)

Dressing:
– 5 łyżek oliwy
– łyżeczka miodu
– łyżka soku z cytryny
– 1/3 papryczki chilli
– sól do smaku


Przygotowanie:

1. Czerwone i żółte pomidory pokrój na spore kawałki, pomidory koktajlowe przekrój na pół. Ułóż je na talerzu, na wierzchu połóż burratę (w całości).

2. Utnij mikroliście (tuż przy ziemi!:)), przełóż na talerz, wszystko wymieszaj.

3. Przygotuj sos. W miseczce wymieszaj oliwę, miód, sok z cytryny oraz posiekaną papryczkę chilli. Dopraw solą do smaku. Jeżeli dressing jest za gęsty możesz dodać trochę zimnej wody.

4. Polej danie dressingiem, posyp dodatkową porcją mikroliści🌱

Zajelistnie smacznego!💚