Mikroliście - dobre dla Ciebie i dla planety

Już nie kiełki, jeszcze nie dorosłe rośliny - mikroliście! Uprawiane lokalnie, bez pestycydów i sztucznych nawozów na farmach wertykalnych. Pyszne, wyraziste w smaku, świeże i zdrowe.

Czym są mikroliście?

Mikroliście to stadium rozwoju pomiędzy kiełkiem a dojrzałą rośliną.

Witaminy z całej rośliny są skondensowane w mikroliściu, więc wyobraźcie sobie ile jest ich w całej doniczce!

Można je jeść… jak się chce.

Nie, to nie lenistwo copywritera, one naprawdę pasują do całego szeregu potraw.

Czym jest miejskie rolnictwo wertykalne?

Nasze rośliny uprawiamy na farmach wertykalnych (w Polsce, w Warszawie) czyli w zamkniętych pomieszczeniach 
w kontrolowanych warunkach.

Borze szumiący, to musi być nienaturalne? Wręcz przeciwnie. Nasze roślinki rosną w kontrolowanych warunkach, mają filtrowane powietrze i nie ma w nich absolutnie żadnych zanieczyszczeń lub sztucznych dodatków.

Ale to nie EKO?!

Jest to najbardziej eko uprawa jaką można sobie wyobrazić: 90% mniejsze zużycie wody niż w tradycyjnych uprawach i żadnych pestycydów. Dodatkowo uprawa w mieście ma prawie zerowy ślad węglowy (w odróżnieniu od produktów importowanych z zagranicy).

Bez plastiku

Nasz znak firmowy to brak jednorazowego plastiku – produkujemy i znakujemy te pyszne rośliny tak, że o jednorazowym plastiku nie ma mowy.

Jak jeść mikroliście?

Mikroliście świetnie sprawdzą się jako dodatek do Twoich codziennych posiłków. Fit sałatki, kanapki, wrapy? Ekstra! Comfort food typu pizze i burgerki? Cudownie zaostrzają smak. Smoothie, lassi albo drinki? Tak, jak najbardziej! A może coś z dalekiej Azji? Curry, pad thai, laksa? Mikroliście wspaniale tu pasują.

Hola hola, a gdzie tradycyjne polskie potrawy? Do usług, polecamy pierogi i pasztety posypane mikroliśćmi, bo sami się nimi zajadamy!

Podpowiadamy – nie musicie się ograniczać! Nasze mikroliście możecie zjadać w całości, wraz z łodygami!

Przepisy

Mikroliście wspaniale sprawdzą się w potrawach z całego świata. Od tradycyjnej kuchni polskiej po kuchnię azjatycką lub meksykańską. Przygotowaliśmy dla Was kilka przepisów i propozycji podania. Po więcej – zapraszamy na FB i ig. A jak zrobicie coś pysznego z mikroliśćmi – koniecznie nas oznaczcie, chętnie podzielimy się Waszymi pysznościami z innymi!

Gdzie kupię mikroliście?

Opinie naszych klientów

Kamil
Czytaj więcej
PRZEpyszne, zdrowe i ekologiczne mikroliście, które przekonały mnie do używania ich w swojej codziennej diecie. 🍀 Polecam serdecznie sprawdzić i skorzystać z abonamentu 🥇 #beEKO👌💚
Karolina
Czytaj więcej
Kilka dni temu odebrałam paczkę z foodsi. Za 9.99zł otrzymałam 5 krzaczków, kiełki pora, gorczycy, rzodkiewki, grochu oraz czerwonej kapusty. Obsługa bardzo miła, na pewno będę korzystać.
Bartosz
Czytaj więcej
Wziąłem od nich paczkę z Foodsi, dostałem 6 krzaczków, wszystko świeże, podlane. Obsługa bardzo miła i wesoła. Dojście trochę skomplikowane, należy wejść przez szlaban od ulicy Kontruktorskiej, przejść przez podwórze po skosie i wejść do budynku po schodkach załadunkowych. Sam lokal znajduje się w takich starych halach produkcyjnych/magazynowych, ale jak już znajdziemy drzwi wejściowe do budynku, to wszystko w środku jest oznaczone kartkami z logo. Polecam, bo jakość jest na prawdę dobra, roślinki smaczne, zwłaszcza na kanapki 🙂
Poprzedni
Następny

Kontakt

info@listnycud.pl

+48 798 530 304

ul. Konstruktorska 6, 02-673 Warszawa